NEŠTO DRUGAČIJE
AKO VOLITE SLADAK, KISELI ILI U SALATI OVO JE IDEALNO ZA VAS: Zapečeni KUPUS IZ RERNE bez KUVANJA (RECEPT)
Kao dekoraciju možete da dodate sveže začinsko bilje po ukusu
Umesto klasičnih jela sa svežim kupusom kao što je npr. slatki kupus pripremite ovaj zapečeni. Oduševiće vas hrskava spoljašnost i mekana unutrašnjost. Još kada pospete parmezanom, orasima i svežim biljem, ukus će biti nezaboravan.
Sastojci:
1 mala glavica kupusa
50-70 ml maslinovog ulja
2 čena belog luka
1/3 šoljice oraha
1-2 kašike balzamika
malo parmezana
Priprema:
Isecite kupus na na kriške debljine oko 2 cm. Ređajte na pleh koji ste obložili pek papirom i malo nauljili. U posudi pomešajte maslonovo ulje, seckani beli luk, pa posolite i pobiberite. Dobro premažite kriške kupusa sa obe strane. Pecite u zagrejanoj rerni na 25-30 minuta. Orahe propržite u tiganju kratko, samo da zamirišu, pa ih iseckajte. Kriške pečenog kupusa pospite parmezanom, poprskajte sa malo balzamika i pospite orasima. Kao dekoraciju možete da dodate sveže začinsko bilje po ukusu.
(Espreso / Noizz.rs)