Mekike, Foto: Printscreen/Youtube/Vinastar Channel

PREDLOG

MEKIKE BEZ KVASCA IDEALNE ZA DORUČAK ILI VEČERU: Testo NIKAD MEKANIJE, a sve SASTOJKE verovatno VEĆ IMATE! RECEPT

Izuzetno ukusne, mekane i vazdušaste, ne postoji osoba koja će ih odbiti

Objavljeno: 07.02.2022. 21:56h

Napravite odlične mekike bez kvasca sa sastojcima koje već imate kod kuće.

FOTO: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

Mekike su ukusno pecivo koje možete da jedete sa slanim ili slatkim prilozima, jer odlično se slažu sa čašom jogurta i krem sirom, kao i sa domaćim džemom. Sve sastojke koji su vam potrebni imate kod kuće, pa ne morate ni do radnje da idete. Izuzetno ukusne, mekane i vazdušaste, ne postoji osoba koja će ih odbiti.

Sastojci:

350 g brašna

10 g praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

225 ml hladnog mleka

2 ravne kašičice soli

12 ml ulja

Priprema:

Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i postepeno sipajte mleko. Sjedinite smesu, pa sipajte ulje. Umesite testo i pokrijte, pa ostavite 40 minuta. Testo zatim premesite, umotajte u providnu foliju, pa ostavite da odmori oko 4-5 sati na sobnoj temperaturi ili stavite u frižider preko noći. Razvucite testo prstima ili oklagijom, na 1/2 cm debljine, pa isecite trake. Zatim uzmite štapić za ražnjiće i malo ga pokvasite. Pritisnite po sredini svaku traku od testa, a zatim stavite dve trake jednu na drugu i opet pritisnite po sredini. Pržite u zagrejanom ulju.

(Espreso / Stvar ukusa)