Bundevara, Foto: Printscreen/Youtube/DomaćiRecepti
zdravo i ukusno
BUNDEVARA NA STARINSKI NAČIN! Možete da je napravite i da imate "dve leve", RECEPT je lak, a ukus neprevaziđen
Ovo morate da probate
Objavljeno: 06.02.2022. 17:25h
Ana Gajicic
Zasladite i sebe i ukućane
Sastojci:
500 g kora 1 kg rendane bundeve 180 ml jogurta 180 ml ulja 180 g griza 250 g šećera kesica praška za pecivo
Priprema:
Pomešajte jogurt, griz, ulje šećer i dodajte prašak za pecivo, pa sve dobro sjedinite. Uzmite koru, pa je premažite sa filom, odozgo stavite drugu koru, opet stavite fil, pa pospite šakom bundeve. Urolajte pitu, premažite je sa malo fila, pa je spustite u podmazan pleh. Na isti način utrošite ostale kore i fil. Pecite na 180 stepeni dok bundevara ne porumeni. Secite na komade, po želji pospite šećerom u prahu i služite.
(Espreso/StvarUkusa)