probajte
PUNJENA PLJESKAVICA, BOLJA NEGO U NAJBOLJEM RESTORANU: Nije ni čudo što svi LUDE ZA NJOM! (RECEPT)
Mi vam donosimo recept za punjenu pljeskavicu kao iz najboljeg restorana u gradu.
Pljeskavica je sa pravom postala jedno od glavnih obeležja domaće kuhinje. Ne čudi nas što je uvek prva na spisku turista koji dolaze u Srbiju, kao nešto što obavezno moraju da probaju.
Sastojci:
800 g mlevenog mesa
100 g crnog luka
2 čena belog luka
1 ljuta papričica
1 kašičica aleve paprike
200 g šunke
300 g kačkavalja
so, biber
Priprema:
Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim crnim, belim lukom i ljutom papičicom, i sve još dodatno žačinite po ukusu. Dobro sjedinite i ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata. Ruke nakvasite vodom, pa oblikujte pljeskavicu, u koji ćete potom staviti narendani kačkavalj i šunku. Preklopite pljeskavice, oblikujte ih ponovo i dobro pritisnite ivice.
U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa pažljivo spuštajte pljeskavice. Najbolje bi bilo da ih pržite na srednjoj temperaturi i na teflonskom tiganju ako nemate roštilj. Pecite ih dok sa obe strane do dobiju braonkastu hrskaviju koricu.
(Espreso/Stvar ukusa)