probajte
ZAPEČENE BELE ŠNICLE U BELOM SOSU: Spremaju se brzo, a ukus će oduševiti vaše goste (RECEPT)
Gotovo jelo pospite sa peršunovim listom i služite uz pire krompir ili testeninu
Skoro svaka domaćica ima svoj idealan recept i način na koji priprema šnicle. Jedne ih pohuju i prže u dubokom ulju, dok druge više vole one zapečene u finim sosevima.
Ipak, ko voli sočan zalogaj, najradije kuša šnicle u sosu, a mi vam donosimo one koje se pripremaju jednostavno i lako.
Teško je naći nekoga kome se ovo jelo neće svideti, a sos je posebno ukusan i odlično se kombinuje uz pire krompir ili neku testeninu.
Sastojci:
500 gr svinjskog filea
200 ml pavlake za kuvanje
200 gr kačkavalja
200 gr krem sira
2 čena belog luka
so
ulje
peršunov list
mirođija
začini po ukusu
Priprema:
Svinjski file isecite na šnicle, pa ih istanjite čekićem za meso i usolite.
Tepsiju u kojoj ćete peći meso podmažite sa malo ulja, pa poređajte šnicle.
Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa ga pomešajte sa krem sirom i pavlakom za kuvanje.
Dobijenu smesu prelijte preko mesa.
Beli luk isecite sitno, pa ravnomerno rasporedite po mesu i stavite začine.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, sat vremena.
Gotovo jelo pospite sa peršunovim listom i služite uz pire krompir ili testeninu, a uz njega odlično paše kiseli kupus kao salata.
(Espreso/Telegraf)