recept
STARINSKO JELO SA KISELIM KUPUSOM: Sigurni smo da će vam VODA KRENUTI NA USTA! (RECEPT)
Prelijte preko kupusa i ubacite ga u rernu da se lepo zapeče na 200 stepeni
Podvarak sa pilećim batacima je jedan od omiljenih specijaliteta južnjačke kuhinje.
Ukoliko imate odgovarajuću zemljanu posudu dobićete još bolji ukus, sačuvati hranjive sastojke iz namirnica i olakšaćete sebi pripremu, a sporo krčkanje u rerni siguran je proces za najbolji podvarak.
Kiseli kupus, kao i pileće meso su omiljene namirnice, a ako niste znali kako da ih iskombinujete evo odličnog predloga. Napravite podvarak - zimsko jelo koje svi vole i koje će vas zasititi.
Pratite upustva i napravite odličan ručak zbog kog će vaši ukućani biti zadovoljni i siti.
Sastojci:
kašika svinjske masti
1 glavica kiselog kupusa
1 manji crni luk
biber u zrnu
lovorov list
300 - 400 g pilećih bataka
100 g slanine ili pančete
1 kašičica mlevene slatke paprike
Priprema:
Pola glavice luka propržite na masti zajedno sa seckanom pančetom ili slaninom. Dodajte potom seckan kupus i ostavite da se krčka. Nalijte malo vode.
Batake skuvajte pa, ukoliko želite, meso iscepkajte. Dodajte ga u kupus pa sve promešajte. Ubacite i biber u zrnu i lovorov list.
Krčkajte dok kupus ne omekša.
Za zapršku propržite drugu polovinu luka sa kašikom mlevene slatke paprike. Prelijte preko kupusa i ubacite ga u rernu da se lepo zapeče na 200 stepeni.
(Espreso/24sedam)