Špagete, Foto: Profimedia
probajte
DODAJTE OVO VOĆE U BOLONJEZE SOS I NEĆETE SE POKAJATI: Kuvari otkrili TAJNU, ne biste se NIKAD SETILI TOGA
Sos će imati sličnu strukturu, ali delimično drugačiji ukus koji će vam se dopasti
Objavljeno: 05.02.2022. 14:16h
Milica Drinčević
Svi obožavamo tradicionalne bolonjeze, pa pogledajte kako da ih najlakše napravite.
Za standardni recept biće vam potrebno:
500 grama mlevene junetine
dve glavice luka
štapić celera
šargarepa
beli luk
bosiljak
paradajz pire
biber
malo vina
list lovora
Priprema:
Luk iseckate sitno, dodate celer i šargarepu, zatim mleveno meso. Dinstate pola sata, dodate paradajz pire ili pasirani paradajz, dve kašike vina i začine. Beli luk dodajte nakraju.
Šta smo propustili da vam kažemo?
Pre nego što dodate meso, zajedno sa šargarepom i celerom ubacite i dve kisele, izrendane jabuke. Sos će imati sličnu strukturu, ali delimično drugačiji ukus koji će vam se dopasti.
(Espreso/Najzena)