Pituljice sa krompirom i lukom, Foto: Printscreen/YouTube/Jelenajela Petrovic

NAPRAVITE

JEDE SE I ZA DORUČAK I VEČERU: Sastojci koštaju samo 100 dinara, a UKUS JE NAJJAČI

Priprema je brza i veoma jednostavna, a ukus sjajan

Objavljeno: 03.02.2022. 09:51h

Verovatno odavno niste pravili čarobne pituljice, i sada je vreme da to promenite.

Predlažemo vam sočne i super ukusne pituljice sa krompirom i mladim lukom.

Prave se lako, a savršene su za večeru ili doručak.

Sastojci:

Tanke kore (8 listova) 2 velika krompira so, biber, ulje 1 veća veza mladog luka

Priprema:

Luk iseckati na sitnije pa propržiti. Krompir očistiti pa izrendati. Dodati so, biber i pržen luk. Dobro izjednačiti.

Tanke dve kore raširiti na sto pa sastaviti i malo da jedna kora prelazi preko druge. Nabacati rendani krompir svuda po korama (ne mnogo), saviti ivice i uviti u rolnicu.

Savijati rolnice u male pitice. Ređati u podmazan pleh.

Premazati uljem i peći na 210 stepeni oko 45 minuta da lepo porumene. Fantazija od ukusa.

Pogledajte korak po korak uputstvo za pripremu:

(Espreso)