hrana
MESO I VOĆE SE ODLIČNO SLAŽU! Probajte ovaj recept
Uoči služenja, ukrasite jelo svežim listom peršuna
Ako želite bogat kremasti uskus jela, možete da dodate parmezan, mocarelu ili krem sir sa pavlakom za kuvanje. Poslužite uz krompir pire, testeninu ili pirinač.
SASTOJCI:
- 1 kg govedine
- 100 g suvih šljiva
- 1 pomorandža
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 1 velika kašika ulja
- začinsko bilje prema ukusu
- so, biber
- 1 šaka lista peršuna
PRIPREMA:
1. Namočite suve šljive u vodi da nadođu, izvadite koštice i izrežite na manje komade.
2. Isecite goveđe meso na prigodne komade i stavite u duboku šerpu. Propržite ga na ulju na umerenoj temperaturi.
3. Kad se meso proprži, dodajte očišćene i isečene šljive, neka se krčkaju sa mesom 15 minuta. Sipajte biljne začine po želji, posolite i pobiberite prema ukusu.
4. Nastavite da krčkate jelo narednih 40 minuta, mešajte da ne zagori (po potrebi dodajte malo vode), sipajte sok od pomorandže pavlaku za kuvanje i ostavite na ringli još 15 minuta.
5. Uoči služenja, ukrasite jelo svežim listom peršuna.
(Espreso/Lena)