probajte
JEDNA ČINIJA ZA JEDNO JELO: Pohovana piletina i čisti sudovi - MOGUĆE JE! (RECEPT)
Piletina je mnogima omiljeno meso, pa je možete spremiti ovaj put na drugačiji način
Pohovana piletina za koju vam treba samo jedna činija, a podjednako je hrskava i sočna.
Svi vole pohovano pileće meso, ali ponekad nam je ceo posptupak zamoran, jer oduzima dosta vremena, a i isprljamo gomilu sudova. Na ovaj način treba vam samo jedna činija u kojoj sve pripremate, a biće podjednako hrskava i sočna. Idealna je za brzu večeru ili uz neki prilog za ručak.
Sastojci:
400 g belog mesa
130 g brašna
40 g kukuruznog skroba
200 ml vode
1 jaje
5 g praška za pecivo
so, biber
Priprema:
Piletinu naseckajte na kockice, malo posolite i pobiberite. U činuju pomešajte sve ostale sastojke i dobro sjedinite da dobijete glatku smesu. Piletinu ubacite u činiju sa testom i dobro promešajte da bude lepo sa svih strana uvaljana. Pecite u zagrejanom ulju dok ne dobije zlatastu koricu.
(Espreso/Stvar ukusa)