NJAM NJAM
OVAKAV PREBRANAC JOŠ NISTE JELI: Pravi zimski recept, pogodan za sve ljude koji NE VOLE MESO (RECEPT)
Recept je vrlo jednostavan, a rezultat veoma ukusan
Iako se prebranac kod nas najčešće povezuje sa pasuljem, on se može praviti i od nekih drugih namirnica, najčešće leblebija. Sve to može ići u desetine varijacija, zavisno od preferenci i ukusa pojedinca. Pravi zimski recept, pun preukusnih sastojaka, ali ipak lagan, a pritom pogodan i za ljude koji ne vole meso.
U pitanju je prebranac od leblebija sa muskatnom tikvom i pečurkama, dobar za dopunu energije i zdrav iz više razloga. Muskatna tikva prepuna je beta karotena, jedinjenja odgovornog za proizvodnju belih krvnih zrnaca i samim tim jačanje imunog sistema. Leblebije su bogate gvožđem koje daje dodatnu snagu, a beli luk i dimljena paprika su važni začini tokom cele godine. Recept je vrlo jednostavan, a rezultat veoma ukusan.
Sastojci:
1 muskatna tikva, oljuštena i isečena na kockice od 1cm
2 srednja crna luka, oljuštena i iseckana
2 čena belog luka, izgnječena
200g pečuraka, sečenih ugrubo
400g leblebija iz konzerve
3 kašike maslinovog ulja
3 kašičice dimljene paprike
400g paradajz pelata iz konzerve
So
Mleveni biber
(Espreso / Citymagazine.rs)