SAVETI
TEŠKO JE ZA POVEROVATI, ALI JAJA MOŽETE DA OBARITE I BEZ KUVANJA: Postoje 2 NAČINA, a JEDAN sprečava PUCANJE LJUSKE
Čim voda krene da ključa, odmah sklonite šerpu sa ringle i možete da jedete
Barena jaja smo svi pravili mali milion puta, ali sigurno niste znali da ih možete spremiti bez kuvanja.
Volite barena jaja, ali kad ih spremate uvek vam se prekuvaju i to više nije taj ukus? Možda niste znali, ali postoje 2 načina kako da ih obarite i to bez kuvanja u ključaloj vodi.
Prvi način je da stavite jaja sobne temperature u hladnu vodu čime ćete sprečiti koru jajeta da pukne, a zatim kuvati na blagoj vatri, a nikako u ključaloj vodi. Tako će jaja biti skuvana u potpunosti, ali će ukus biti znatno bolji.
Drugi način je da potopite jaja takođe u hladnu vodu u maloj šerpici i da zagrevate na šporetu. Čim voda krene da ključa, odmah sklonite šerpu sa ringle i možete da jedete.
(Espreso / Stvar ukusa)