NJAMIII
SLADOKUSNA PILEĆA DŽIGERICA NA KUPUSU: Meso se MARINIRA u BELOM VINU, rapsodija UKUSA U USTIMA (RECEPT)
Džigerica se umesto u mleku, marinira u belom vinu i crnom luku koji daju specifičnu aromu
Izvrsna ideja kada nemate vremena, a želite nešto ukusno jepileća džigerica na kupusu.
Odličan obrok za celu porodicu, a pravi se od svežeg kupusa i od pileće džigerice. Peče se manje od pola sata, zato je vrlo zahvalan ručak jer se brzinski priprema. Džigerica se umesto u mleku, marinira u belom vinu i crnom luku koji daju specifičnu aromu.
600 g pileće džigerice
1 kg kupusa
2 crna luka
1 kašičica šećera
150 ml belog vina
50 g istopljenog putera
Isecite kupus na deblje kolutove, a zatim poređajte na pleh obložen pek papirom. Luk isecite na rebarca, pa posolite, pobiberite, pošećerite i sipajte vino. Promešajte, pa dodajte pileću džigericu. Sipajte istopljeni puter, još malo posolite i dobro sjedinite. Marinirajte oko 15 minuta. Sipajte na kupus, pa premažite sa još malo istopljenog putera. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)