IDEJA ZA RUČAK
OVAKO TURCI SPREMAJU PILAV: Umesto RERNE koriste TIGANJ, a MESO se kuva u ovom SOKU kako bi BILO SOČNO (RECEPT)
Ako vidite da je suvo, povećajte količinu vode
Skuvajte pirinač i belo meso u sosu i napravite turski pilav za ručak.
Pilav se pravi od pirinča i piletine. Kako bi pilav bio sočan, poželjno je da se stavi celo pile i da se redovno zaliva bujonom. Kako biste napravili pilav po turskoj recepturi, dovoljno je samo belo meso i povrće, kao i pirinač. Belo meso neće biti suvo jer je proprženo u sosu od paradajza i paprike. Sada ne morate da ga pečete u rerni, sve možete u tiganju da završite.
Sastojci:
2 crvene paprike
2 zelene paprike
1 crni luk
2 paradajza
3 kašike maslinovog ulja
700 g pilećeg filea
350 g pirinča
1 kašičica paradajz pirea
200 ml vrele vode
Priprema:
Isecite papriku, paradajz i luk na kockice. Propržite luk na malo ulja, pa dodajte papriku. Posle par minuta, dodajte i meso isečeno na kocke. Začinite po želji, a onda dodajte i paradajz. Kuvajte dok meso ne bude gotovo. Dodajte opran pirinač i sipajte vodu. Poklopite i kuvajte dok ne bude gotovo. Ako vidite da je suvo, povećajte količinu vode.
(Espreso / Stvar ukusa)