teleća čorba
RECEPT ZA NAJUKUSNIJU TELEĆU ČORBU: Bolja je od KAFANSKE!
Toliko je zasitna da može da zameni kompletan obrok, a jednako je dobra i kad se podgreje.
Teleća čorba pripremljena po tradicionalnom receptu zagrejaće vam i telo i dušu.
Teleća čorba koja obiluje povrćem i mesom pun je pogodak da okrepite organizam u hladnim danima. Toliko je zasitna da može da zameni kompletan obrok, a jednako je dobra i kad se podgreje. Kažu da je najbolja ona iz kafane, ali uz ovaj recept nadmašićete i nju.
Sastojci:
500 g teletine
1 glavica crnog luka
1 krompir
60 g masti
2 kašike brašna
pola celera
1 žumance
180 g kisele pavlake
so, biber
peršun
Priprema:
Sitno naseckan luk propržite na malo masti dok ne zastakli. Nakon toga ubacite meso sečeno na manje kocke, nalijte vodom i smanjite temperaturu. Ostavite da se dinsta oko 45 minuta, uz povremeno mešanje i po potrebi dolijte malo vode. Ostalo povrće sitno iseckajte, pa dodajte u šerpu. Žačinite po ukusu i sipajte oko litar i po vode. Na masti propržite brašno na tihoj vatri, dok ne porumeni. Dodajte u šerpu, sve promešajte i ostavite čorbu da se kuva još pola sata. Žumance i kiselu pavlaku razmutite i dodajte u čorbu koja lagano vri. Ostavite još nekoliko minuta da ključa i na kraju dodajte sitno seckani peršun.
(Espreso/StvarUkusa)