NAMAZ
ZABORAVITE NA KUPOVNE PAŠTETE, NAPRAVITE DOMAĆU OD TUNE: 1 namirnica daje DODATNU AROMU (RECEPT)
Pre služenja možete malo da ohladite u frižideru, jer će se na taj način lakše mazati
Domaća pašteta od tune puno je bolji izbor od kupovne.
Ova jednostavna, domaća pašteta od tune pravi se za očas posla. Zgodna je kao namaz na parčetu hleba za doručak, a može i da posluži kao umak za neke tortilje. Posebnu aromu joj daje kikiriki, a može da stoji nekoliko dana u frižideru.
Sastojci:
1 konzerva tune
300 g krem sira
200 g majoneza
100 g kikirikija
sok od pola limuna
so, biber, aleva paprika
Priprema:
U posudi pomešajte sir i majonez, pa sve dobro umutite mikserom, da se lepo sjedini. Tinjevinu ocedite od ulja, pa je usitnite, ukoliko možete viljuškom, ali bolje bi bilo i blenderu. Dodajte u smesu od pavlake i majoneza, sipajte sok od limuna i dobro izmešajte. Takođe u blenderu sameljite kikiriki i dodajte u paštetu. Dodajte začine po ukusu i još jednom sve dobro imešajte, potom prebacite u činiju za serviranje. Pre služenja možete malo da ohladite u frižideru, jer će se na taj način lakše mazati.
(Espreso / Stvar ukusa)