Pašteta od tune, Foto: Printscreen/Youtube/CooKing

NAMAZ

ZABORAVITE NA KUPOVNE PAŠTETE, NAPRAVITE DOMAĆU OD TUNE: 1 namirnica daje DODATNU AROMU (RECEPT)

Pre služenja možete malo da ohladite u frižideru, jer će se na taj način lakše mazati

Objavljeno: 27.01.2022. 17:10h

Domaća pašteta od tune puno je bolji izbor od kupovne.

Ova jednostavna, domaća pašteta od tune pravi se za očas posla. Zgodna je kao namaz na parčetu hleba za doručak, a može i da posluži kao umak za neke tortilje. Posebnu aromu joj daje kikiriki, a može da stoji nekoliko dana u frižideru.

FOTO: Printscreen/Youtube/CooKing
FOTO: Printscreen/Youtube/CooKing
FOTO: Printscreen/Youtube/CooKing
FOTO: Printscreen/Youtube/CooKing

Sastojci:

1 konzerva tune

300 g krem sira

200 g majoneza

100 g kikirikija

sok od pola limuna

so, biber, aleva paprika

Priprema:

U posudi pomešajte sir i majonez, pa sve dobro umutite mikserom, da se lepo sjedini. Tinjevinu ocedite od ulja, pa je usitnite, ukoliko možete viljuškom, ali bolje bi bilo i blenderu. Dodajte u smesu od pavlake i majoneza, sipajte sok od limuna i dobro izmešajte. Takođe u blenderu sameljite kikiriki i dodajte u paštetu. Dodajte začine po ukusu i još jednom sve dobro imešajte, potom prebacite u činiju za serviranje. Pre služenja možete malo da ohladite u frižideru, jer će se na taj način lakše mazati.

(Espreso / Stvar ukusa)