Lepinje, Foto: Printscreen/Youtube/Qiong Cooking

ZA DORUČAK

LEPINJE ZA KOJE SU VAM POTREBNA SAMO 2 SASTOJKA: Idealne čak i bez KVASCA i JAJA (RECEPT)

Svaku lopticu razvucite i pecite na malo ulja

Objavljeno: 26.01.2022. 20:11h

Za skoro svako testo vam trebaju jaja ili kvasac ili nešto od toga. Sada samo sa brašnom i vodom napravite najbolje lepinje.

Najprostiji recept za testo, ne trebaju vam ni kvasac, ni jaja, a ni mleko. Samo pomešajte vodu i brašno i umesite. Napravite savršene lepinje koje možete da servirate sa kajmakom i svežim paradajzom. Sastojke već imate kod kuće, ne morate ni do radnje da idete.

FOTO: Printscreen/Youtube/Qiong Cooking
FOTO: Printscreen/Youtube/Qiong Cooking
FOTO: Printscreen/Youtube/Qiong Cooking
FOTO: Printscreen/Youtube/Qiong Cooking

Sastojci:

300 g brašna

120 ml ključale vode

5 kašika hladne vode

Za premazivanje:

1 kašika brašna

2 kašike ulja

1/2 kašičice soli

Priprema:

U brašno dodajte postepeno prvo vruću vodu, promešajte, a zatim i hladnu. Umesite testo, pa ga malo nauljite, poklopite i ostavite da odmori sat vremena. Razvucite testo u obliku pravouganika. Pomešajte ulje, brašno i so da nema grudvica i tom smesom premažite testo. Urolajte, pa isecite na 6 delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu razvucite i pecite na malo ulja.

(Espreso / Stvar ukusa)