Sendvič, Foto: Printscreen / Youtube / Milica Mihailović i Vule, Taša i Dunja

hrskavo i ukusno

SENDVIČ SA KAJGANOM I TOPLJENIM SIROM: Bolji je od PRŽENICA! (VIDEO/RECEPT)

Amerikanci često jedu ovaj specijalitet, a priprema je nikad prostija.

Objavljeno: 26.01.2022. 19:34h

Ovako pripremljen sendvič niko neće moći da odbije, a bolji je i od prženica. Hleb je hrskav, a jaja sendviču daju mekoću. Najbolja stvar kod ovog sendviča su 2 vrste sira koji se tope u ustima.

Umesto prženica ili omleta za doručak ili večeru spremite prepečeni hleb sa jajima i topljenim sirom. Amerikanci često jedu ovaj specijalitet, a priprema je nikad prostija. Umesto miksera za mućenje jaja možete da koristite i kineske štapiće za jelo. A takođe, pročitajte naše recepte za domaći čedar sir i mocarelu, jer domaće je uvek ukusnije.

Sastojci:

2 jajeta

1 kašika mleka

malo putera

2 tost hleba

čedar sir

mocarela sir

Priprema:

Umutite jaja i mleko, pa sipajte u tiganj u kojem ste prethodno istopili malo putera. Stavite hleb preko, jedno pored drugog. Kada se ispeče sa donje strane, okrenite, ali vodite računa da ostane cela kajgana. Kada se ispeče i donji deo, preklopite višak jaja preko hleba, pa stavite parče sira, i čedar i mocarelu. Preklopite sa drugim parčetom hleba, pa pecite dok se sir malo ne istopi.

(Espreso/StvarUkusa)