recept
RECEPT ZA DOMAĆI KIKIRIKI PUTER OD DVA SASTOJKA: Ne bacajte pare na KUPOVNI! (VIDEO)
Kikiriki puter je odavno popularan u svetu, a Amerikanci najviše vole da jedu ovaj namaz na tostu i sa džemom.
Nemojte da bacete pare na kupovni, sada sami napravite bolju i zdraviju verziju kikiriki putera.
Kikiriki puter je odavno popularan u svetu, a Amerikanci najviše vole da jedu ovaj namaz na tostu i sa džemom. Jeste malo čudna kombinacija, ali je to praktičan i ukusan doručak. Kikiriki puter je zdrav, a često se i koristi kao zamena za puter ili margarin kada se prave kolači ili torte. Sada i vi možete da pripremite ovaj fantastičan namaz i to samo sa 1 sastojkom.
Sastojci:
450 g sirovog kikirikija
so
Priprema:
Ispecite kikiriki u plehu na 175°C oko 12 minuta. Umotajte kikiriki u krpu i snažno trljajte da biste uklonili kožicu. Pustite da se potpuno ohladi. Stavite kikiriki u blender, posolite i blendirajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu. Pauzirajte da sastružete ivice po potrebi. Na početku se čini da se ne meša dobro, ali morate biti strpljivi. Prvo će biti mrvičasta, onda će se formirati pasta, a zatim će postati glatka i kremasta. Ceo proces traje oko 5-15 minuta (u zavisnosti od vašeg blendera). Prebacite puter u posudu koja može hermetički da se zatvori i čuvajte u frižideru.
(Espreso/StvarUkusa)