predivnaaaa
SELJAČKA PITA VRHUNSKOG UKUSA: Starinsko testo PUNJENO SIROM, zaboravite na ULJE i dodajte OVO kao naše BAKE!
Pecite na 200°C oko 30 minuta
Pita koja pliva u masti koliko kog zvučala nezdravo je toliko dobrog ukusa, da nećete moći da prestanete da je jedete.
250 ml toplog mleka
kesica suvog kvasca (10 g)
kašika šećera
500 g brašna T400
kašičica soli
2 jajeta
300 g sira
2 kašike otopljene masti
Priprema:
U toplo mleko dodajte šećer i kvasac, pa ostavite 2-3 minuta da se aktivira.
Zatim dodajte brašno i so, pa umesite testo.
Pokrijte i ostavite da odmori 30 minuta.
Zatim vatrostalnu posudu ili tepsiju premažite otopljenom mašću.
Usitnite sir i pomešajte sa jajetom.
Namašćenim rukama kidajte po malo testa, razvucite rukama, a zatim premažite mašću, pa sipajte fil i urolajte.
Ređajte u tepsiju.
Kada urolate pitice, u ostatak fila dodajte jaje i jogurt, promešajte, pa pititce premažite mašću, a onda prelijte sa smesom.
Ostavite 10-15 minuta da naraste. Pecite na 200°C oko 30 minuta.
(Espreso / Emilinakuhinja)