POSLASTICA
MAFINI SA SUVIM KAJSIJAMA I ORASIMA, KOJIMA RETKO KO MOŽE DA ODOLI: Spremaju se dok TREPNETE (RECEPT)
Ovaj recept sa suvim kajsijama i orasima daće im posebnu aromu, od koje će zamirisati cela kuća
Niko ne može da odli domaćim mafinima, a ovi sa suvim kasijama i orasima imaju posebnu aromu.
Mafini su odlična poslastica uz kafu ili čaj. Ali, možete da ih jedete i za večeru. Brzo se prave, ne prljate puno sudova, a ukus je neodoljiv. Ovaj recept sa suvim kajsijama i orasima daće im posebnu aromu, od koje će zamirisati cela kuća.
Sastojci:
2 jajeta
100 g šećera
100 ml ulja
100 ml mleka
200 g brašna
12 g praška za pecivo
suve kajsije
2 kašike seckanih oraha
Priprema:
U činiju razbijte cela jaja, potom im dodajte šećer, pa sve dobro umutite mikserom. Lagano dodajte ulje ne prestajući da mutite, a potom i mleko. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u dobijenu smesu. Ponovo mutite mikserom da dobijete glatko testo. Ubacite sitno seckane suve kasije i orahe, pa dobro promešajte. Kalup za mafine malo premažite puterom i ulijte testo. Po želji odozgo dodajte još malo kajsija. Pecite na 180 C pola sata.
(Espreso / Stvar ukusa)