Kiseli kupus, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
izbor za ručak
ŠTA SE DEŠAVA KADA DODATE SUVU SLANINU U KISELI KUPUS? Ovo će vas RASPAMETITI (VIDEO)
Sipati do pola vode i šerpu staviti u rernu na 250 stepeni C oko 2 sata. Uz kupus obavezno napraviti proju
Objavljeno: 24.01.2022. 14:45h
> 17:00h
Vanja Pejić
Napravite kiseli kupus za ručak. Ne samo što je zdrav, nego je i ukusan
Potrebno je:
1 glavica kupusa
400 gr suvih rebara 100 gr suve slanine 1 veća krmenadla sveža 1 kašika masti lovorov list malo zrna bibera slatka paprika 1 glavica belog luka tucana ljuta paprika
Priprema:
Kupus iseći na kocke, pa ako je kupus prekiseo malo ga oprati. Pola glavice iseći na kocke i poređati, odozgo poređati meso, papriku, biber, lovorov list i poređati suvu slaninu. To će dati neodoljiv šmek. Sipati do pola vode i šerpu staviti u rernu na 250 stepeni C oko 2 sata. Uz kupus obavezno napraviti proju.
(Espreso)