Ilustracija, Foto: Profimedia

delikates!

ODUŠEVLJAVAJUĆI PEČENI KUPUS! Hrskav i sladak, prosto MAMI, još kada ga pospete parmezanom! (RECEPT)

Jako ukusan obrok!

Objavljeno: 23.01.2022. 15:11h

Umesto klasičnih jela sa svežim kupusom kao što je npr. slatki kupus pripremite ovaj zapečeni. Oduševiće vas hrskava spoljašnost i mekana unutrašnjost. Još kada pospete parmezanom, orasima i svežim biljem, ukus će biti nezaboravan.

Sastojci:

1 mala glavica kupusa

50-70 ml maslinovog ulja

2 čena belog luka

1/3 šoljice oraha

1-2 kašike balzamika

malo parmezana

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Espreso.co.rs
FOTO: Printscreen

Priprema:

Isecite kupus na na kriške debljine oko 2 cm. Ređajte na pleh koji ste obložili pek papirom i malo nauljili. U posudi pomešajte maslonovo ulje, seckani beli luk, pa posolite i pobiberite. Dobro premažite kriške kupusa sa obe strane. Pecite u zagrejanoj rerni na 25-30 minuta. Orahe propržite u tiganju kratko, samo da zamirišu, pa ih iseckajte. Kriške pečenog kupusa pospite parmezanom, poprskajte sa malo balzamika i pospite orasima. Kao dekoraciju možete da dodate sveže začinsko bilje po ukusu.

Bonus video:

(Espreso/Noizz.rs)