delikates!
ODUŠEVLJAVAJUĆI PEČENI KUPUS! Hrskav i sladak, prosto MAMI, još kada ga pospete parmezanom! (RECEPT)
Jako ukusan obrok!
Umesto klasičnih jela sa svežim kupusom kao što je npr. slatki kupus pripremite ovaj zapečeni. Oduševiće vas hrskava spoljašnost i mekana unutrašnjost. Još kada pospete parmezanom, orasima i svežim biljem, ukus će biti nezaboravan.
Sastojci:
1 mala glavica kupusa
50-70 ml maslinovog ulja
2 čena belog luka
1/3 šoljice oraha
1-2 kašike balzamika
malo parmezana
Priprema:
Isecite kupus na na kriške debljine oko 2 cm. Ređajte na pleh koji ste obložili pek papirom i malo nauljili. U posudi pomešajte maslonovo ulje, seckani beli luk, pa posolite i pobiberite. Dobro premažite kriške kupusa sa obe strane. Pecite u zagrejanoj rerni na 25-30 minuta. Orahe propržite u tiganju kratko, samo da zamirišu, pa ih iseckajte. Kriške pečenog kupusa pospite parmezanom, poprskajte sa malo balzamika i pospite orasima. Kao dekoraciju možete da dodate sveže začinsko bilje po ukusu.
Bonus video:
(Espreso/Noizz.rs)