RECEPT
TRIK DA VAM PARADAJZ ČORBA USPE BOLJE NEGO U RESTORANU: Pravi se za manje od sat vremena
Ako ste se "umorili" od praznične hrane, počastite se paradajz čorbom
Čorba od paradajza je zdrava, puna antioksidanata, ukusna i potpuno prilagodljiva vašem ukusu. Uz razne dodatke, postaje još bogatija i aromatičnija!
Ako ste se "umorili" od praznične hrane, počastite se paradajz čorbom koja će vas ugrejati i blagotvorno uticati na sistem za varenje. Pravi se kraće od sat vremena, a ovakvu još niste probali - začini joj daju poseban šmek, a pečenje paradajza još intenzivniju aromu!
Potrebno:
Kilogram paradajza
2 čena belog luka
2 stabljike svežeg celera
1 manja glavica crnog luka
Maslinovo ulje
Goveđa kocka za supu
Tucana ljuta paprika
Majčina dušica
So, biber
Priprema:
Paradajz isecite na krupne komade, poređajte u pleh, prelijte maslinovim uljem i dobro začinite solju i biberom. Zapecite u rerni zagrejanoj na 200 oko 12 minuta.
Za to vreme, u šerpi propržite seckani celec, crni i beli luk. Kocku rastvorite u 700ml tople vode, pa zalijte povrće. Ubacite pečeni paradajz, začinite obilno majčinom dušicom i tucanom paprikom, pa pustite da provri. Potom usitnite u blenderu do željene gustine i poslužite sa kiselom pavlakom.
(Espreso / Stvar ukusa)