ručak na rimski način
PRAVO IZ RIMA ZA VAŠ STO: Italijanska testenina od PAR SASTOJAKA osvojiće vas na PRVI ZALOGAJ! (RECEPT) (VIDEO)
Nekoliko sastojaka vas deli od ukusnog ručka
Ovo tradicionalno jelo iz Rima, poznato kao pasta sa sirom i biberom,je nešto što ćete često praviti kada jednom probate. Uglavnom sve sastojke već imate kod kuće, zato varjače u ruke i spremite porodici ovo ukusno italijansko jelo.
Sastojci:
pakovanje testenina
1 kašika mlevenog bibera
1,5 šolja rendanog sira po izboru
2 kašike neslanog putera
2 kašike maslinovog ulja
malo krupne morske soli
Priprema:
Skuvajte al dente testeninu, procedite, a zatim sačuvajte 1 šolju vode u kojoj se kuvala pasta. Zagrejte puter i ulje u dubljem tiganju. Dodajte biber i dinstajte, mešajući, dok ne zamiriše, oko 2 minuta. Dodajte vodu iz testenine i krčkajte. Vratite testeninu, dodajte sir pa mešajte dok ne dobijete kremastu smesu.
Poslužite odmah.
(Espreso / Stvarukusa)