pogača
RECEPT ZA HRSKAVU POGAČU OD KUKURUZNOG BRAŠNA I KISELOG MLEKA! Napravite je već DANAS, nema joj MANE
Neodoljiva pogača!
Domaće hlebove svi volimo jer nas taj miris vraća u neka bezbrižna vremena. Uglavnom domaćice mese hleb po nekoj svojoj recepturi. Recept koji vam donosimo u nastavku je malo drugačiji, prvo zbog brašna koje se koristi (kukuruzno), a zatim i zbog premaza za pogaču.
Sastojci:
400 g kukuruznog brašna
100 g belog brašna
1 supena kašika sode bikarbone
1 šolja kiselog mleka + još malo za preliv
1,5 kašika soli
voda koliko je potrebno
Priprema:
Pomešajte brašna pa napravite udubljenje u koje ćete dodati ostale sastojke. Umesite testo rukama pa ga stavite u odgovarajuću posudu za pečenje. Pecite na 200 stepeni. Nakon 15 minuta pečenja posipite (premažite) pogaču mešavinom kiselog mleka, hladne vodi i soli, pa ponovo pecite dok ne bude gotovo.
Bonus video:
(Espreso/Stvar Ukusa)