Ilustracija, Foto: Profimedia

pogača

RECEPT ZA HRSKAVU POGAČU OD KUKURUZNOG BRAŠNA I KISELOG MLEKA! Napravite je već DANAS, nema joj MANE

Neodoljiva pogača!

Objavljeno: 22.01.2022. 09:29h

Domaće hlebove svi volimo jer nas taj miris vraća u neka bezbrižna vremena. Uglavnom domaćice mese hleb po nekoj svojoj recepturi. Recept koji vam donosimo u nastavku je malo drugačiji, prvo zbog brašna koje se koristi (kukuruzno), a zatim i zbog premaza za pogaču.

Sastojci:

400 g kukuruznog brašna

100 g belog brašna

1 supena kašika sode bikarbone

1 šolja kiselog mleka + još malo za preliv

1,5 kašika soli

voda koliko je potrebno

FOTO: Profimedia
FOTO: Espreso.co.rs
FOTO: Profimedia

Priprema:

Pomešajte brašna pa napravite udubljenje u koje ćete dodati ostale sastojke. Umesite testo rukama pa ga stavite u odgovarajuću posudu za pečenje. Pecite na 200 stepeni. Nakon 15 minuta pečenja posipite (premažite) pogaču mešavinom kiselog mleka, hladne vodi i soli, pa ponovo pecite dok ne bude gotovo.

Bonus video:

(Espreso/Stvar Ukusa)