IDEJA ZA RUČAK
SPREMITE NEODOLJIVU KOLENICU U PIVU: Svaki komad mesa se TOPI U USTIMA (RECEPT)
Servirajte je sa prilogom i sezonskom salatom
Ovo jelo spada u specijalitete mnogih kafana i restorana, a recept za njega je jednostavan. Jedino što traži ova đakonija je vreme za spremanje, ali kada je servirate i probate shvatićete da je bila vredna svakog potrošenog minuta.
Možete da je servirate uz kuvani ili pečeni krompir, a kao garnirung za kolenicu dobro dođe i bareno ili pečeno povrće.
Sastojci:
1 veća svinjska kolenica
1 l piva
2 šargarepe
6 čenova belog luka
2 glavice crnog luka
so, biber
3 lista lovora
1 kašika masti
Priprema:
Sipajte pivo u dublju šerpu. U to stavite kolenicu, zatim oljuštenu i na krupno sečenu šargarepu, beli luk, kao i crni luk oljušten i presečen na četvrtine. Dodajte, so, biber i lovorov list, pa kolenicu kuvajte na tihij vatri dva i po do tri sata. Izvadite meso iz šerpe i ostavite sa strane da se ocedi.
Podmažite pleh mašću i zagrejte rernu na 200 stepeni. Zapecite kolenicu pola sata, tako da dobije karamel boju i hrskavu koricu. Servirajte je sa prilogom i sezonskom salatom.
(Espreso / Telegraf)