DOMAĆI SOMUN
SOMUN KAO IZ NAJBOLJE ĆEVABDŽINICE: Pravi se bez KVASCA i ide uz svako JELO! (RECEPT)
Spreman za 10 minuta - kao iz najbolje ćevabdžinice, spolja hrskav unutra vazdušast
Ništa lepše od mirisa svežeg domaćeg hleba koji se širi kućom. Umešen očas posla i bez čekanja da testo naraste, ovaj somun pečen u tiganju, odmah će se razgrabiti. Idealan uz ćevape, ali i za sendviče, a ostaje svež i mekan i sutradan.
Sastojci:
220 ml jogurta
200 ml tople vode
1 kašika praška za pecivo
480 g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica maslinovog ulja
Priprema:
U činiju pomešajte jogurt i toplu vodu, pa dodajte prašak za pecivo i sve dobro sjedinite. Brašno prosejte i postepeno dodajte u smesu, pa malo posolite. Mešajte da dobijete testo, u koje ćete potom dodati maslinovo ulje. Umesite hleb rukama i podelite na 10-ak manjih delova. Svaki razvucite malo oklagijom i pecite u tiganju na umerenoj vatri sa obe strane, dok ne dobije zlatastu koricu.
(Espreso / Stvarukusa)