POSLASTICA
NAPRAVITE PUDING BEZ GRUDVICA: Caka je u 1 STVARI, a ovo će vam poslužiti i za FIL (RECEPT)
Fil za tortu možete i umutiti mikserom kada se ohladi, pa će tako biti penastiji
Postanite vrhunski stručnjak za poslastice sa pudingom.
Puding je najbrži kremasti slatkiš koji možete da napravite svojim ukućanima. Veoma je ukusan, nije skup, a i lako se pravi. Međutim, može se desiti da vam uživanje u ovom slatkišu pokvare grudvice.
Evo nekoliko saveta za pripremu besprekornog pudinga.
Caka je u tome da razmućeni prah pudinga ne sipate u mleko koje vri, već neposredno pre vrenja. Šerpu s mlekom u kojoj kuvate sklonite s ringle i sipajte puding u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Zatim je vratite na ringlu, ali smanjite temperaturu i kuvajte uz neprestano mešanje. Dok se puding hladi, promešajte ga nekoliko puta kako se ne bi stvorila korica.
Ako pripremate fil za tortu s pudingom, margarin umešajte u mlak puding i mešajte dok se ne otopi. Fil za tortu možete i umutiti mikserom kada se ohladi, pa će tako biti penastiji.
(Espreso / Stvar ukusa)