ZA RUČAK
UMESTO ULJA KORISTITE OVO I DOBIĆETE SAVRŠEN ČORBASTI PASULJ: A i zaprška će vas IZNENADITI (RECEPT)
Sipajte u pasulj, krčkajte još par minuta
Nezaobilazan na trpezi u zimskim mesecima, pasulj je jedno od omiljenih jela mnogih generacija. Priprema se jednostavno, i nema osobe koja ne ume da ga pripremi. Ovo je proveren, porodični recept.
Sastojci:
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 šargarepe
400 - 500 g pasulja
so, biber i mlevena paprika
suva rebarca i malo suve slanine
1 kašika masti
1 kašika brašna
Priprema:
Na masti izdinstajte pola glavice crnog luka, kao i beli luk, i šargarepu.
Dodajte pasulj koji je preko noći bio potopljen u vodu.
Zatim dodajte slaninicu isečenu na kockice (količina po želji) i suva rebarca.
Dodajte začine.
U lonac nalijte vodu i ostavite da se lagano krčka oko sat i po (dok se zrna pasulja ne skuvaju).
Pred kraj napravite zapršku tako što ćete propržiti polovinu crnog luka koja vam je ostala, malo mlevena paprike i kašiku brašna.
Sipajte u pasulj, krčkajte još par minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)