NJAMIII
SLANA TORTA SA ŠUNKOM ZA SVETOG JOVANA: Predjelo kojem NIKO NEĆE ODOLETI (RECEPT)
Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena
Kremasti fil sa krem sirom premažite preko šunke i umotajte i eto savršenog recepta za slanu tortu.
Osvežavajuća i lagana slana torta za koju vam ne treba šporet je brzo rešenje kada vam fali posluženje. Toliko se lako pravi, da mogu i početnici da spremaju, a ukusom će oduševiti sve. Mi vam prerporučujemo da poslužite za Svetog Jovana, ali i kada vam prijatelji dođu u goste.
Sastojci:
200 g kuvane šunke
200 g krem sira
100 g majoneza
100 g paprike
3 čena belog luka
100 g mariniranih pečuraka
malo peršuna
Priprema:
Posudu dimenzija 25x11 cm obložite providnom folijom. Posložite šunku po dnu i ivici, ali ostavite da malo viri. Pomešajte krem sir, majonez, seckanu papriku, pečurke, beli luk i peršun, pa pola smese sipajte preko šunke. Poređajte još jedan red šunke, preostalu smesu, a zatim zatvorite šunkom koja viri iz posude i stavite poslednji red šunke preko. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena.
(Espreso / Stvar ukusa)