IDEJA ZA RUČAK
U ZAPRŠKU DODAJTE 1 SASTOJAK I NAPRAVITE NAJKREMASTIJI SOS ZA PILETINU: Meso se RASPADA U USTIMA (RECEPT)
Na kraju pospite iseckanim peršunom
Piletina u kremastom crvenom sosu je odlična ideja za ručak.
Kremasti sos čini zaprška u koju se dodajte pavlaka za kuvanje. Meso je toliko sočno i mekano da se raspada u ustima. Služite za ručak uz pire krompir, a možete i samo sa parčetom hleba i nekom osvežavajućom salatom. Posle ovako ukusnog ručka počastite se nekim kolačem.
Sastojci:
900 g bataka bez kostiju
40 g maslaca
2 kašičice začinske paprike
1 kašika brašna
300 ml pavlake za kuvanje
200 ml vode
peršun
Priprema:
Meso krupnije isecite, a u tiganj sipajte malo ulja i puter. Stavite meso, pa posolite i pobiberite. Kada se isprži dodajte začinsku papriku i promešajte. Sipajte brašno, promešajte, pa pavlaku za kuvanje. Kuvajte još 2-3 minuta i sipajte vodu. Kada krene da vri i malo se zgusne gotovo je. Na kraju pospite iseckanim peršunom.
(Espreso / Stvar ukusa)