KORISNO
UKOLIKO VAM JE FIL PREVIŠE REDAK, DODAJTE SAMO OVO: Iznenadićete se, 2 SASTOJKA rešiće VAŠE MUKE U KUHINJI
Pomešajte jednaku količinu gustina/brašna i hladne tečnosti (vode) i mešajte dok ne nestanu grudvice
Ako vam se čini da je fil za tortu ili kolače previše redak, evo jednostavnog rešenja.
Za pripremu ukusnih torti i kolača neophodno je da fil bude dovoljno čvrst da ne iscuri. Međutim, nekada se može desiti, čak i iskusnijim domaćicama, da fil bude previše redak. Ali ne brinite, rešenje postoji i veoma je jednostavno.
Potreban vam je gustin ili obično brašno. Oni će zgusnuti vaš fil, a neće mnogo promeniti ukus. Međutim, ako se odlučite za brašno, potrebno je staviti ga više u odnosu na gustin pa će i više uticati na ukus fila.
Pomešajte jednaku količinu gustina/brašna i hladne tečnosti (vode) i mešajte dok ne nestanu grudvice.
Fil za tortu zagrejte na srednjoj temperaturi, a zatim postepeno dodajte mešavinu gustina ili brašna i vode. Mešavinu dodajte filu konstantno mešajući dok ne dostigne željenu gustinu. Potrebno je da vodite računa da ne prekuvate fil - brašno posle dužeg zagrevanja ili zagrevanja na visokoj temperaturi može da ima suprotan efekat i da razredi fil umesto da ga zgusne.
(Espreso / Stvar ukusa)