Carska pita, Foto: Printscreen/YT/ Jelajelena Petrovic

njamii

RECEPT ZA BRZINSKU CARSKU PITU: Sastojke samo POMEŠTAJE i IZLIJTE U PLEH, NIŠTA LAKŠE

Pecite na 180°C nekih 30 min ili dok ne porumeni

Objavljeno: 19.01.2022. 17:53h

Ako ne želite da puno vremena provodite u kuhinji ovo je idealan recept. Može se služiti za doručak, večeru, ali i za slavu uz predjelo. Naziva se još i španska pita, iako je mi u Srbiji zovemo carska.

Sastojci:

1 šolja kukuruznog brašna

1 šolja pšeničnog brašna

1 šolja jogurta ili mleka

pola šolje ulja

FOTO: Printscreen/YT/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

3 jajeta

1 kesica praška za pecivo

50g šunke

50g kačkavalja

nekoliko kiselih krastavčića

1 crvena paprika

Priprema:

Umutite jaja pa dodajte ulje i jogurt. Pomešajte brašna, prašak za pecivo i so. Ovu mešavinu postepeno dodajte jajima i mešajte. Šunku, kačkavalj, papriku i krastavčiće iseckajte na sitne kockice. Dodajte testu. Izlijte u pleh koji je obložen papirom za pečenje. Pecite na 180°C nekih 30 min ili dok ne porumeni.

(Espreso / Stvar ukusa)