njamii
RECEPT ZA BRZINSKU CARSKU PITU: Sastojke samo POMEŠTAJE i IZLIJTE U PLEH, NIŠTA LAKŠE
Pecite na 180°C nekih 30 min ili dok ne porumeni
Ako ne želite da puno vremena provodite u kuhinji ovo je idealan recept. Može se služiti za doručak, večeru, ali i za slavu uz predjelo. Naziva se još i španska pita, iako je mi u Srbiji zovemo carska.
Sastojci:
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja pšeničnog brašna
1 šolja jogurta ili mleka
pola šolje ulja
3 jajeta
1 kesica praška za pecivo
50g šunke
50g kačkavalja
nekoliko kiselih krastavčića
1 crvena paprika
Priprema:
Umutite jaja pa dodajte ulje i jogurt. Pomešajte brašna, prašak za pecivo i so. Ovu mešavinu postepeno dodajte jajima i mešajte. Šunku, kačkavalj, papriku i krastavčiće iseckajte na sitne kockice. Dodajte testu. Izlijte u pleh koji je obložen papirom za pečenje. Pecite na 180°C nekih 30 min ili dok ne porumeni.
(Espreso / Stvar ukusa)