VRHUNSKA
BLIŽI SE SVETI JOVAN, OVAJ RECEPT ĆE VAM TREBATI: METROPOL SALATA idealna za PREDJELO i PEČENJE
Rashladite i služite uz roštilj il dr.pečenje, a možete je konzumirati i samostalno
Metropol salata koja ide uz sva jela sa mesom.
4-5 srednja krompira
2-3 šargarepe
4 jaja
1/2 praziluka
150 g ćurećih prsa
180 g kisele pavlake (vrhnja) 150 ml majoneza
1 kašičica senfa
1/2 kašičice soli
Skuvajte krompir i šargarepu u posoljnoj vodi i odvojenim posudama, ocedite, pa oljuštite.
Posebno obarite jaja (stavite ih u hladnu vodu, pa od momenta ključanja kuvajte 8 minuta, a zatim ih prelijte hladnom vodom).
Kad se ohladite, oljuštite ih.
Praziluk operite, očistite, pa iseckajte na kolutiće. Posolite i ostavite da odstoji pola sata.
Salamu, krompir, šargarepu i jaja iseckajte na kockice, stavite u odgovarajuću činiju, a zatim dodajte praziluk.
Pomešajte majonez, kiselu pavlaku, senf i so, te prelijte preko i sve lagano izmešajte da se lepo prožme.
Rashladite i služite uz roštilj il dr.pečenje, a možete je konzumirati i samostalno.
(Espreso / Najžena)