IDEJA ZA RUČAK
KADA OVO PROBATE ZABORAVIĆETE NA MUSAKU: Zapečeni KUKURUZ SA KOBASICAMA, gotovo OČAS POSLA, RAPSODIJA UKUSA! RECEPT
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, maksimum pola sata
Sledeći put kad poželite musaku, probajte da je napravite ovo ukusno jelo koje poseća na nju, a priprema je duplo brža.
Na našem podneblju musaka sa krompirom je klasik. Na zapadu se smatra da je musaka izvorno grčko jelo i Grci je tradicionalno spremaju sa patlidžanom. Ipak, postoji još jedna ukusna varijanta ovog recepta, a u njoj nema krompira.
4 jajeta
300 ml mleka
kukuruz šećerac
rendani sir
kobasica
seckani peršun
kašika putera
so, biber, aleva paprika
Jaja umutite sa malo soli, pa dodajte ostale začine. Sipajte mleko, pa dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine. Potom ubacite iseckanu kobasicu, kukuruz i rendani sir. Po želji dodajte seckani peršun, origano i ostale začine po ukusu. Sve promešajte, pa potom smesu ulijte u vatrostalnu činiju, koju ste prethodno podmazali rastopljenim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, maksimum pola sata.
(Espreso / Stvar ukusa)