IZNENADITE UKUĆANE
ZABORAVIĆETE NA PROJU KADA PROBATE PITU SA MESOM BEZ KORA: 1 sastojak DAJE DODATNU MEKOĆU (RECEPT)
Pecite na 200°C oko 45-50 minuta da lepo porumeni
Kako biste pripremili savršenu pitu sa mesom nije potrebno da idete do radnje po kore ili da razvlačite sami. Sada bez kora možete da napravite odličnu pitu ako samo pomešate navedene sastojke. Priprema nije ni skupa, a količina je za celu porodicu.
Kada dodate jogurt u smesu, pita će biti mnogo ukusnija i mekanija. Uživajte u bakinom proverenom receptu.
3 jajeta
250-300 g mlevenog mesa
1 crni luk
50 ml maslinovog ulja
250 g brašna
1 prašak za pecivo
200 ml jogurta
Priprema: Umutite jaja, pa dodajte brašno sa praškom za pecivo i promešajte. Iseckajte luk i propržite, pa dodajte meso i pržite još 5-10 minuta. Posolite i pobiberite. Prohladite meso i dodajte u jaja i brašno, pa sipajte jogurt i sve dobro promešjate. Pleh dimenzija 30x20 cm obložite pek papirom i sipajte testo, pa izravnajte. Pecite na 200°C oko 45-50 minuta da lepo porumeni.
(Espreso / Bakina kuhinja)