probajte!
POSNI KAČAMAK S CRNIM LUKOM JE SAVRŠEN DORUČAK ZA CREVA! Odmah će vam biti LAKŠE, a recept je JEDNOSTAVAN (VIDEO)
U litar posoljene vode koja vri lagano sipati pola kilograma kukuruznog brašna. Dok sipate neprestano mešajte, kako se ne bi stvorile grudvice!
Ako postite, a naročito ako postite na vodi, predlažemo da probate malo drugačiji kačamak - mlečni dodaci vam uopšte neće nedostajati!
Sastojci:
500 g kukuruznog brašna
2 glavice crnog luka
1 l vode
prstohvat soli
Priprema:
U litar posoljene vode koja vri lagano sipati pola kilograma kukuruznog brašna. Dok sipate neprestano mešajte, kako se ne bi stvorile grudvice.
Kad se kukuruzno brašno dobro skuva na tihoj vatri (oko 20 minuta), ostaviti na toploj ringli da se prokrčka još oko pola sata.
Crni luk iseckati, prodinstati ga na malo vode dok ne omekša, i malo posoliti.
Sipati kačamak u tanjir, a preko kačamaka sipati kašiku pripremljenog crnog luka i služiti.
(Espreso / Stil)