probajte
LAZANJE BEZ BEŠAMEL SOSA! Italijani lude za njima, a 1 SOS je ključan za DOBAR UKUS (RECEPT)
Lazanje na potpuno nov i originalan način će vas oduševiti
Na jugu Italije priprema se ovakva vrsta lazanja, bez bešamel sosa... Probajte i uživajte!
Sastojci:
12 listova testenine za lazanje
kašika maslinovog ulja
crni luk
3 čena belog luka
kašika sušenog origana
kašika istucanog semena komorača (opciono)
500 g mlevenog junećeg mesa
1400 g pirea od paradajza
so, biber
šolja vode ili supe
pola šolje crnog vina
šaka svežeg peršuna
par listova bosiljka
šolja izrendanog parmezana
400 g sveže morarele
400 g rikota sira
Priprema:
Najpre napravite sos bolonjeze. U većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte naseckan luk, posle par minuta dodajte origano, komorač i beli luk, a potom mleveno meso. Kada se meso ispržilo dodajte pire od paradajza, supu, vino, so i biber. Kada sos proključa, smanjite vatru i kuvate sat do sat i po, a pri kraju dodajte peršun i bosiljak. Sos ne treba da bude ne redak ni gust. U međuvremenu skuvajte testeninu al dente, ocedite i pospite uljem da se ne zalepi. Zagrejte rernu na 190 stepeni i pripremite posudu. U njoj ravnomerno ređajte sos bolonjeze, testeninu, rikotu, parmezan i mocarelu i tako tri puta. Pecite lazanje 40 minuta, pospite svežim bosiljkom i poslužite.
Prijatno!
(Espreso/soibiberblog.com)