ukusno
ČUPAVE PIROŠKE SA ČOKOLADOM ILI DŽEMOM! Napravite ih za samo POLA SATA (RECEPT)
Posuti vanilin šećerom i prah šećerom
Veoma su jednostavne za napraviti, a ukusne su. Mogu se puniti džemom, čokoladnim kremom ili ako želite svežim voćem... Uživajte!
Potrebno je:
200 ml mleka 100 ml mlake vode 15 g kvasca 2 kašičice šećera 30 ml maslinovog ulja 450 g brašna so džem mrvice svežeg hleba 3 kašike kačkavalja šećer u prahu vanilin šećer
Priprema:
U mlaku vodu staviti šećer i izmrvuti kvasac da zapeni. Sipati u vanglu mlako mleko, dodati nadošli kvasac, maslinovo ulje, brašno i so i sve dobro promešati. Ostaviti da testo poraste pokriveno na toplom 30 minuta.
Starom hlebu izmrviti sredinu na papir pa u njega ubaciti 2 pune kašike sitno narendanog kačkavalja i izmešati.
Testo nadošlo istresti na pobrašnjen sto, malo ga premesiti pa razviti na 1, 5 cm debljine pravougaonog oblika. Iseći na manje pravougaonike i u svaki staviti po malo džema, presviti pa prstima sastaviti ivice i malo rukama napraviti valjak.
Svaki valjak isprskati prskalicom sa vodom pa uvaljati u mrvice hleba. Ređati u pleh obložen pek papirom, pokriti da poraste 20 minuta pa peći na 220 stepeni. Smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još oko 35-40 minuta. Posuti vanilin šećerom i prah šećerom.
Uživajte!
(Espreso/Bakinakuhinja)