hrana
RUSKA SALATA SE BRZO KVARI: Evo kako da je sačuvate, SVI PRAVIMO ISTU GREŠKU!
Najpre, nemojte da ostane napolju nakon što su se svi poslužili, uvek je vratite u frižider
Ruska salata je obavezna u vreme praznika, jer je ukusna i idealan prilog uz praznični ručak. Međutim, mnogi ne obraćaju pažnju na rok trajanja ove salate jer su sastojci od kojih se prave lako kvarljivi.
Zbog majoneza, kuvanog krompira i mesa koje ste iskoristili - neko je pravi sa šunkom, neko sa piletinom, a postoji i posna varijanta, postoji mogućnost da se brzo pokvari.
Koliko dugo sme da stoji ruska salata?
Najpre, nemojte da ostane napolju nakon što su se svi poslužili, uvek je vratite u frižider. Mnogi prave grešku i posudu s ruskom pokrivaju samo folijom, što znači da mikroorganizmi sa drugih namirnica u frižideru mogu da uđu u tu posudu.
Ruska salata uvek bi trebalo da stoji u frižideru u posudi koja se dobro zatvara, tako da vazduh i mikroorganizmi ne mogu da uđu. Savet je da je držite u posudi sa poklopcem u frižideru i da je pojedete u roku od tri dana. Ukoliko ste kupili sastojke za veću smesu bolje je podelite u dva dela i drugu porciju napravite nakon što pojedete prvu.
(Espreso/SrbijaDanas)