OTKRILI
OVO OBAVEZNO URADITE PRE NEGO STAVITE BELO MESO U TIGANJ: Tek tada ćete završiti posao (VIDEO)
Dodati peršunov list. Servirati isključivo toplo...
Svako ima neki svoj način pripreme mesa. Međutim, ukoliko želite da vam uvek ispadne savršeno mekano i sočno, sigurni smo da ćete primeniti savet koji dolazi direktno iz bakine kuhinje:
Potrebno je:
1 par belog mesa
100 gr suve slanine isećene na listiće
so, biber
začin
4-5 čena domaćeg belog luka
1 kašika soja sosa
peršunov list
meso
Priprema:
Meso iseći na listiće, malo izlupati, posoliti i pobiberiti, dodati začin, dodati soja sos. izgnječen 2-3 čena belog luka. Ostaviti pokriveno ako je moguće preko noći u fružideru. U tiganju ispeći listiće slanine, pa ubaciti meso. Poklopiti i smanjiti na tihoj vatri, ne treba dodavati vodu. Okrenuti kad zarumeni. Pred kraj dodati ostatak belog luka na listiće i malo zapeći. Za 20-25 min meso omekša.
Dodati peršunov list. Servirati isključivo toplo...
(Espreso)