RUČAK
PASTA KAKVU DO SAD NISTE JELI - ALFREDO: Priprema se sa PILETINOM, a tek kakav je SOS (RECEPT)
Dodajte i taljatele i lepo promešajte
Pasta je odličan izbor za večeru jer se brzo sprema, a i zasitno je jelo. Još ako napravite čuvenu alfredo pastu sa piletinom i pečurkama u kremastom sosu od pavlake za kuvanje dobićete obrok kojem niko neće moći da odoli. Parmezan u sosu ne samo što se rasteže nego daje i poseban šmek jelu. Uživajte u ukusu.
Sastojci:
200 g taljatela
2 pileća filea
1/2 crnog luka
6 pečuraka
1,5 šolja pavlake za kuvanje
1/2 šolje mleka
1/4 šolje parmezana
1/2 kašike mlevenog belog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika neslanog putera
Priprema:
Isecite meso na sitnije komade, pa propržite u tiganju u koji ste sipali 1 kašiku maslinovog ulja. Meso posolite i pobiberite pre prženja. Izvadite meso iz tiganja, pa sipajte još 1 kašiku maslinovog ulja i kašiku puter. Kada se otopi dodajte seckani crni luk, a kada se on proprži dodajte i seckane pečurke. Na kraju dodajte i mleveni beli luk, pa prodinstajte još 30 sekundi. Sipajte pavlaku za kuvanje i mleko. Dobro promešajte. U međuvremenu skuvajte taljatele. U sos dodajte i parmezan, pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri. Zatim vratite meso i još kratko kuvajte. Dodajte i taljatele i lepo promešajte.
(Espreso / Stvar ukusa)