recept za goveđi gulaš
OVAKO SE U JNA SPREMAO GOVEĐI GULAŠ! Jak, a ZDRAV, rasplamsaće vam TELO
Normativom je predviđeno oko 2,5 - 3 dl jela!
Približne količine artikala:
- Meso goveđe sirovo 100 - 120 - Brašno pšenično 5 - 10 g - Mrkva sveža 10 - 15 g - Crni luk sveži 20 - 40 g - Beli luk sveži 1 g - Paradajz gusto ukuvani 6 - 8 g - Mast/ulje jestivo 8 - 10 g - Paprika u prahu 0,3 g - Biber crni 0,1 g - Peršunov list i koren 1 g - Lovorov list 0,01 g - Dodatak jelima 1 g - So po ukusu Normativom je predviđeno oko 2,5 - 3 dl jela. Na zagrejanu mast dodati sitno isečen crni luk i na kolutove isečenu mrkvu i pržiti da porumeni, pa dodati na kocke isečeno meso i dinstati dok ispari voda koju je meso otpustilo.
Potom dodati brašno i stalno mešati dok se izgubi miris brašna, pa dodati beli luk, papriku u prahu, dodatak jelima, lovorov list, paradajz gusto ukuvani i naliti vrelom vodom, posoliti i kuvati uz povremeno mešanje dok meso omekša.
Na kraju, po potrebi, jelo dosoliti, dodati mleveni biber i peršunov list, promešati i deliti.
(Espreso/Jna-kuhar)