brzo se sprema
OVAKVA RIBLJA ČORBA JE GOTOVA ZA SAMO SAT VREMENA! Toliko je ZDRAVA, da ćete je spremati 1. NEDELJNO
Najbolja riblja čorba koju ćete jesti!
Ljubitelji riblje čorbe tvrde da ona mora da se krčka na tihoj vatri minimum šest sati, a često i duže. Domaćicama često padne mrak kad čuju ovo. Sad vam nudimo recept koji je podjednako ukusan, a sprema se brzinski.
Sastojci:
500 g fileta oslića
glava šarana
dve šnicle šarana
konzerva tunjevine u komadima
200 grama dagnji
crveni luk
celer
beli luk
šargarepa
bosiljak
pasirani paradajz ili sok od paradajza
lovorov list
maslinovo ulje
kora limuna
biber
brasno
aleva paprika
so
Priprema:
Prokuvate filete oslića, šnicle i glavu šarana, biće vam dovoljno 15 minuta. Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, celer i šargarepu. Kada prokuvate ribu, odvojite kosti i isitnite. Dodajte sve u šerpu sa povrćem i nalijte vodom.
Ujedno bi trebalo dodati i konzervu tunjevine koju ste prethodno iscedili. Nalijete sve sokom od paradajza, dodate začine, dagnje i malo narendane kore limuna. Biće vam potrebno maksimalno sat vremena, da dobijete jedinstvenu fuziju ukusa.
Na samom kraju pomešate malo brašna i aleve paprike, promešate sa malo tople vode i dodate u šerpu kao laganu zapršku.
Bonus video:
(Espreso)