Riblja čorba, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

brzo se sprema

OVAKVA RIBLJA ČORBA JE GOTOVA ZA SAMO SAT VREMENA! Toliko je ZDRAVA, da ćete je spremati 1. NEDELJNO

Najbolja riblja čorba koju ćete jesti!

Objavljeno: 08.01.2022. 12:27h

Ljubitelji riblje čorbe tvrde da ona mora da se krčka na tihoj vatri minimum šest sati, a često i duže. Domaćicama često padne mrak kad čuju ovo. Sad vam nudimo recept koji je podjednako ukusan, a sprema se brzinski.

Sastojci:

500 g fileta oslića

glava šarana

dve šnicle šarana

konzerva tunjevine u komadima

200 grama dagnji

crveni luk

celer

beli luk

šargarepa

bosiljak

pasirani paradajz ili sok od paradajza

lovorov list

maslinovo ulje

kora limuna

biber

brasno

aleva paprika

so

Priprema:

Prokuvate filete oslića, šnicle i glavu šarana, biće vam dovoljno 15 minuta. Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, celer i šargarepu. Kada prokuvate ribu, odvojite kosti i isitnite. Dodajte sve u šerpu sa povrćem i nalijte vodom.

Ujedno bi trebalo dodati i konzervu tunjevine koju ste prethodno iscedili. Nalijete sve sokom od paradajza, dodate začine, dagnje i malo narendane kore limuna. Biće vam potrebno maksimalno sat vremena, da dobijete jedinstvenu fuziju ukusa.

foto: Printscreen/Youtube/Fini Recepti by Crochef

Na samom kraju pomešate malo brašna i aleve paprike, promešate sa malo tople vode i dodate u šerpu kao laganu zapršku.

Bonus video:

(Espreso)