Oašteta od tune, Foto: Profimedia

zdrava užina

EVO DA LI ZA BADNJI DAN SMETE DA JEDETE PAŠTETU OD TUNE! (FOTO)

Brzo se sprema, a još brže smaže

Objavljeno: 06.01.2022. 09:37h

Ako nemate ideja šta da spremite za doručak, večeru ili užinu za Badnji dan, onda je ova domaća pašteta idealna za vas.

Sprema se samo u tri koraka, i neće vam biti potrebno više od deset minuta za pripremu.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Sastojci:

beli luk glavica crvenog luka jedna konzerva tunjevine nekoliko kiselih krastavčića šaka oraha kašičica maslinovog ulja malo soli, biber, peršun limunov sok

Priprema:

Prodinstati beli i crveni luk na maslinovom ulju dok ne puste vodu, potom ostaviti da se malo ohladi. Krastavčiće, orahe i tunjevinu izmutite u blenderu, ali prethodno iscedite ulje i pomešajte sa lukom.

Po ukusu posoliti i pobiberiti, i dodati malo limunovog soka i dobijenu paštetu ostaviti da se malo ohladi u frižideru pre upotrebe.

Bonus video:

(Espreso)