KORISNO
TRI PRAVILA KAKO DA VAM KAJGANA ISPADNE NA PRAVI NAČIN: Malo KO ZNA ZA OVO, a PRELAKO JE (RECEPT)
Jaja su hranljiva, dodaju puno proteina vašoj ishrani i nude mogućnost da je ih pomešate sa drugim namirnicama, sirom, šunkom, slaninom...
Kajgana je mnogima izbor za početak dana.
Kako da napravimo savršeno pahuljastu kajganu za doručak? Ona je mnogima prva pomisao kada je u pitanju doručak, a pored toga što se jednostavno i brzo pravi izuzetno je zdrava.
Recept za ukusnu kajganu
Jaja su hranljiva, dodaju puno proteina vašoj ishrani i nude mogućnost da je ih pomešate sa drugim namirnicama, sirom, šunkom, slaninom...
Mnogi pripremaju kajganu na jakoj vatri, međutim, ovo je ipak pogrešno. Ključno je da vatra bude umerena, srednja i onda dodajte jaja, tako će se najravnomernije ispržiti.
Druga važna stavka je da jaja ne mutite u tiganju. Uzmite malu činiju ili tanjir, umutite ih viljuškom i začinite, a onda sipajte u tiganj. I za kraj, nakon spremanja ih odmah izvadite iz tiganja. Desi se da ih ostavimo da odstoje, ohlade se, a onda sipamo u tanjir. Ovo je greška jer će za to vreme postati suva i tvrda.
Nakon ovih malih trikova uživajte u finom ukusu pripremljene kajgane za početak dana!
(Espreso / Novosti Magazin)