Čorba, Foto: Printscreen/Youtube/The Cooking Foodie

OBROK

ISKORISTITE PEČURKE I KESTENJE ZA KREM ČORBU: Prava VITAMINSKA BOMBA za HLADNE DANE (RECEPT)

Po potrebi dodajte so ili biber i kuvajte još 5 minuta

Objavljeno: 04.01.2022. 18:33h

Probajte ovaj recept iz bakine kuhinje, garantujemo da će vas knedle oduševiti!

foto: Printscreen/Youtube/ Moj Recept

Sastojci:

450 g pečuraka

250 g pečenog kesetenja

1 crni luk

3 čena belog luka

2 krompira

2 kašike putera

2-3 kašike maslinovog ulja

5 šoljica bujona od povrća ili vode

1 kašičica kumina

majčina dušica

Priprema:

foto: Profimedia

U veću šerpu stavite puter i maslinovo ulje, pa dodajte iseckan luk i dinstajte oko 6 minuta dok ne porumeni.

Dodajte i beli luk, sitno iseckane pečurke, majčinu dušicu. Kuvajte uz povremeno mešanje, oko 10 minuta, sve dok pečurke ne omekšaju.

Sipajte malo ulja, a zatim dodajte kestenje, pa kuvajte još 2 minuta.

Stavite u šerpu i iseckan krompir, bujon od povrća ili vodu, mešajte, pa posolite i pobiberite.

Kada počne da vri, poklopite šerpu, smanjite temperaturu i kuvajte 25 minuta.

Sklonite sa šporeta i mikserom napravite gustu supu.

Vratite na šporet, dodajte kumin i promešajte.

Po potrebi dodajte so ili biber i kuvajte još 5 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)