Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Secerko's Kitchen

napitak

SAVRŠENO KUVANO VINO PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA: Uživajte u domaćem napitku u zimskim danima!

Slavni kuvar Džejmi Oliver sada je podelio svoj recept za savršeno kuvano domaće vino

Objavljeno: 03.01.2022. 17:35h

Zima je idealno vreme da se ušuškate u udobnosti svog doma i spremite domaće kuvano vino.

Ima li išta bolje od praznične atmosfere unutar doma, a napolju pada sneg?

Još je bolje ako imate kamin i možete da gledate kako vatra pucketa i pijete kuvano vino.

foto: Profimedia

Slavni kuvar Džejmi Oliver sada je podelio svoj recept za savršeno kuvano domaće vino.

Njegova tajna je u začinima, ali i strpljivosti: treba pustiti da se krčka lagano da bi se svi ukusi fino stopili.

Recept za kuvano vino Džejmija Olivera

Sastojci:

2 flaše crnog vina

1 limun

1 limeta

2 klementine

200 g šećera

6 karanfilića

štapić cimeta

mahuna vanile

2 zvezdasta anisa

celi muskatni oraščić

3 lovorova lista

Priprema:

Ogulite koru limunu, limeti i klementinama. Stavite šećer da se kuva, pa mu dodajte koru i isceđeni sok klementine. Dodajte karanfilić, cimet, lovorov list i narendajte muskatni oraščić. Dodajte vanilu, pa sipajte količinu vina da prekrije šećer.

Kad provri, ostavite da se kuva oko 4 do 5 minuta, dok ne postane gusti sirup. Šećer i začini prvo treba da se fino zagreju, jer ako se zagrevaju nakon što dodate vino, alkohol će ispariti. Kad se stvori sirup, smanjite temperaturu i dodajte anis i ostatak vina.

Zagrevajte vino na laganoj vatri, a posle pet minuta otprilike, sipajte u čaše za vino i poslužite.

(Espreso/najzena.rs)