BRZO SE PRIPREMA
RECEPT ZA PARADAJZ ČORBU: Zbog jednog trika ukusnija je od svih koje ste probali!
Pročitajte recept za čorbu od pečenog paradajza
Čorba od paradajza je zdrava, puna antioksidanata, ukusna i potpuno prilagodljiva vašem ukusu. Uz razne dodatke, postaje još bogatija i aromatičnija!
Ako ste se "umorili" od praznične hrane, počastite se paradajz čorbom koja će vas ugrejati i blagotvorno uticati na sistem za varenje. Pravi se kraće od sat vremena, a ovakvu još niste probali - začini joj daju poseban šmek, a pečenje paradajza još intenzivniju aromu!
Sastojci:
Kilogram paradajza 2 čena belog luka 2 stabljike svežeg celera 1 manja glavica crnog luka Maslinovo ulje Goveđa kocka za supu Tucana ljuta paprika Majčina dušica So, biber
Priprema:
Paradajz isecite na krupne komade, poređajte u pleh, prelijte maslinovim uljem i dobro začinite solju i biberom. Zapecite u rerni zagrejanoj na 200 oko 12 minuta.
Za to vreme, u šerpi propržite seckani celec, crni i beli luk. Kocku rastvorite u 700ml tople vode, pa zalijte povrće. Ubacite pečeni paradajz, začinite obilno majčinom dušicom i tucanom paprikom, pa pustite da provri. Potom usitnite u blenderu do željene gustine i poslužite sa kiselom pavlakom.
(Espreso/stvarukusa)